pele

De mooiste goals van Pele

De Braziliaanse voetbalster bekend als Pele heeft vele mooie acties, wereldgoals en vrije trappen op zijn naam. Dit fenomeen voetbalde voor het nationale elftal en de grotere clubs in Brazilië. In Europa speelde hij nooit voor een club. Dit omdat de Braziliaanse overheid dit niet toeliet. De echte naam van Pele is  Edson Arantes do Nascimento. Geniet hier van zijn mooiste voetbalacties.

Een van de beste spelers die ooit op deze aarde gevoetbald heeft is toch wel Pele. Een fenomeen, die kan toveren met de bal, die zonder nadenken twee verdedigers tegelijk kan uitspelen en daarna met een buitenaardse trap alsnog de goal maken. Bekijk zijn mooiste momenten.

Bekijk de beste goals, vrijetrappen en assists van Pele

IBen jij ook fan van misschien wel de beste voetballer allertijden? Bekijk zijn goals, trucjes en acties op deze website.  

Meer over Pele

Het leven van Pele begint op 23 oktober 1940. In Brazilië groeide hij op in armoede, maar dat weerhoudt hem niet om zijn passie voor voetbal elke dag te beoefenen op kale stukken land met een aantal plukjes gras. Zo wordt hij steeds beter. Op zijn twaalfde begon hij professioneler te trainen en voetballen. Het begin van een fenomenale carrière en voetballer. Zijn eerste succes behaalde hij in 1958 toen hij een groot aandeel had in het binnenhalen van het wereldkampioenschap voetbal voor Brazilië. 

Prijzen van Pele

In zijn lange carrière heeft hij vele prijzen weten te winnen. Zo is hij 3 keer wereldkampioen geworden met Brazilie, heeft hij de wereldbeker voor clubs twee keer gewonnen en tal van nationale titles zoals de beker en nationale Braziliaanse competitie.