ibrahimovic

Bekijk de wereldgoals van Zlatan Ibrahimovic

Een voetballer met passi, temperament en af en toe wat vals, maar altijd een formidabele aanvaller die vele wereldgoals op zijn naam heeft gezet. Recent heeft zich laten transfereren naar Amerika en daarvoor voetbalde hij in Frankrijk, Nederland, Italië, Engeland en Spanje. Dit is Zlatan. 

Een voetballer met een unieke jeugd, niet van de bal weg te slaan en hij gaat altijd tot het gaatje. Een voetballer met een doorzettingsvermogen zoals geen ander en dat resulteert in vele wereldgoals.

Goals, assists, vrijetrappen en trucjes van Ibrahimovic

Ook fan van Zlatan? Bekijk zijn mooiste acties en doelpunten en meer op deze website. .  

Meer over Zlatan Ibrahimovic

Als jongen had hij maar 1 dingen in zijn hoofd en dat was voetballen en ook een grote voetballer worden. Daar maakte hij zijn levensdoel van en met veel succes. Want wanneer hij van Zweden naar Ajax Amsterdam vertrekt  begint zijn talent echt vorm te krijgen. Hij groeit uit tot een ster in de eredivisie en is daarom door Ajax niet te houden, wanneer het grote Juventus hem wil hebben en hem in 2004 ook overneemt voor 16 miljoen euro. De jaren daarna speelt hij veel in Italie en transfereert hij ook nog eens van Juventus naar Milaan. Hier maakt hij vele goals, in de competitie, maar ook de champions league. Hij groeit ook hier ongekend snel uit tot 1 van de beste spelers van het land en het duurt dan ook niet heel lang voordat het nog grotere Barcelona aanklopt. Dat gebeurde in 2009, maar dit huwelijk bleek geen succes. Hij paste niet in de cultuur en kon ook moeilijk omgaan met de andere nog grotere vedette die er al langer zal. Lionel Messi. Het bleef daarom ook bij een jaar en hij vertrok uiteindelijk naar A.C. Milan, waar hij ook nog twee voetbaljaren verbleef een pittige transfer als je al voor Juventus en Inter hebt gespeeld. De club daarna was Parijs PSG, waar hij wel zijn draai vond en het team enorme winsten en successen leverde tot hij in 2016 naar Manchester United ging, waar hij als grote man binnen gehaald werd, maar door blessures bleef het bij een aantal mooie wedstrijden en goals. Door zijn inmiddels voor voetballers hoge leeftijd, verlengde United zijn contract niet, wat de baan vrij maakte voor LA Galaxy in Amerika. De club waar hij nu speelt en direct een onuitwisbare indruk achterliet.

 

Zlatan Ibrahimovic

Prijzen van Ibrahimovic

Een topper als Zlatan rijgt de prijzen aan elkaar. Zo werd hij bijvoorbeeld kampioen van Nederland (2x),  Italiaanse Seria A (4x), Frankrijk (4x). Ook won hij de Europa League, diverse bekers en werd hij een aantal keren ook genomineerd als beste voetballer van dat jaar. Hij won deze prijs echter niet. Wel scoorde hij de 25.000e premier league goal.