Het EK voetbal is in zicht

Het EK voetbal is in zicht

We hebben in verschillende opzichten een primeur bij dit Europese toernooi. Nog nooit hebben wij in zo’n lange voorbereiding gezeten als op dit EK, omdat we natuurlijk al een jaar lang wachten om onze helden te zien schitteren. Daarnaast is het de eerste keer in de geschiedenis van het EK, dat niet in 1 of 2 gastlanden het EK gehouden wordt. We vieren met heel Europa de 60e verjaardag van het Europees Kampioenschap en om die reden wordt dit hoofdtoernooi gehouden in heel Europa, dit is dus wederom een primeur.

12 verschillende stadiums

In juni 2021 zal er dus eindelijk gevoetbald worden en dat wel in 12 verschillende stadiums, 12 verschillende sfeervakken, 12 verschillende soorten fans in 12 verschillende gastlanden. Het is nog maar de vraag of er fans in het stadion aanwezig mogen zijn, dit kan natuurlijk voor elk land anders zijn. Momenteel streeft de KNVB naar om 25% bezetting te hebben in de Johan Cruijff Arena, dit zal neerkomen op ongeveer 13 á 14 duizend toeschouwers. Op de pagina over het EK voetbal heeft Doordebenen.nl een mooi schema gemaakt over welke stadions er gebruikt gaan worden op het EK voetbal en hoeveel plekken deze stadions hebben.

Verder beslissingen over de toeschouwers volgt in april, de keuze moet gemaakt worden tussen: Geheel zonder publiek, Met weinig publiek, Meer publiek maar geen uitsupporters.

Zlatan Ibrahimovic

Wat kunnen we verwachten van het Nederlands Elftal?

Nederland heeft zich gekwalificeerd voor het EK en heeft niet de aller moeilijkste poule, maar voorgaande edities hebben gebleken dat het ook in een makkelijke poule heel lastig kan zijn om door te gaan naar de eindrondes. Nederland is geplaatst in poule C, samen met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. 

Oranje heeft een prima voorbereiding gedraaid, maar toch werd er wisselvallig gevoetbald. Er werd gewonnen van Duitsland en we speelde gelijk tegen België, dit zijn over het algemeen prima resultaten. In de laatste voorbereiding op het EK speelt het Nederlands Elftal nog drie kwalificatiewedstrijden voor het WK in Qatar, ze spelen tegen Turkije, Letland en Gibraltar. De rest van de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap in Qatar vinden plaats tussen september en november.

We hopen met z’n alle dat ons Nederlands elftal straks fantastisch draait en dat we tot de eindrondes kunnen juichen, aan de spelers ligt het niet. Oranje heeft spelers lopen waar veel landen jaloezie over uitspreken, dit geeft aan dat de kwaliteiten er zijn. Nu nog maar hopen dat bondscoach Frank ze op de juiste plek zet en weet te motiveren.