10 best betaalde voetballers 2021

De 10 best betaalde voetballers van 2020

Onze eigen premier Mark Rutte mag een jaarsalaris opstrijken van ruim 170.000 euro, wat neerkomt op 657 euro per dag. Een geweldig salaris, maar het komt niet in de buurt van wat voetballers vandaag de dag verdienen. De grootste voetballers op aarde zouden erom moeten lachen. In 2020 mag de best betaalde voetballer een jaarsalaris incasseren van 105 miljoen dollar. Wij hebben hieronder de 10 best betaalde voetballers van het jaar genoteerd. De spelers verdienen hun geld niet alleen bij de club, maar ook dankzij opzienbarende contracten met grote modemerken.

Nummer 10: Antoine Griezmann (22,5 miljoen euro)

De Fransman Antoine Griezmann staat momenteel onder contract bij FC Barcelona. De aanvaller mag dit jaar ruim 22,5 miljoen euro in ontvangst nemen. Natuurlijk heeft zijn transfer van Atlético Madrid naar de Catalaanse club bijgedragen aan zijn financiële succes. Echter zette Griezmann begin dit jaar ook een eigen e-Sports organisatie op met het nodige succes. De Fransman heeft ook een megacontract weten te bemachtigen bij het modemerk Puma.

Nummer 9: Oscar (23,2 miljoen euro)

Een van de opvallendste namen in de top 10 is Oscar. De Braziliaanse middenvelder speelde vijf seizoenen bij het Engelse Chelsea FC en groeide uit tot één van de grootste talenten van zijn generatie. Echter koos Oscar er in 2017 voor om zijn carrière te vervolgen bij de Chinese club Shanghai SIPG. De Chinese topclub wist de speler over te halen met een gigantisch salaris. In 2020 mag de spelverdeler een salaris van 23,2 miljoen euro opstrijken.

Nummer 8: Paul Pogba (24 miljoen euro)

Paul Pogba is één van de bekendste voetballers van het moment. De Franse middenvelder staat bekend om zijn kracht en overzicht. De speler van Manchester United werd in 2016 door Juventus verkocht voor 105 miljoen euro. Hij werd op dat moment de duurste speler ooit. Pogba werkt samen met het grote merkmerk Adidas en komt langs in diverse reclames op de televisie. Niet gek dat Pogba in 2020 ruim 24 miljoen euro mag bijschrijven op zijn rekening.

Nummer 7: Mesut Özil (24,2 miljoen euro)

Mesut Özil staat gek genoeg ook in de lijst. De Duitser speelt nog altijd bij de Engelse topclub Arsenal. Alleen komt Özil niet zo vaak meer in actie en lijkt de speler op zijn retour. In 2013 werd de speler door Arsenal overgenomen van Real Madrid. Özil moest de sterspeler van de club worden en tekende een langdurig contract tegen een bizar hoge vergoeding. Arsenal zit nog minimaal één jaar aan de Duitser vast. De middenvelder verdiende in 2020 een bedrag van rond de 24,2 miljoen euro.

Nummer 6: Andres Iniesta (24,9 miljoen euro)

De naam Andres Iniesta komt vrijwel iedere Nederlander wel bekend voor. De Spanjaard scoorde in de WK-finale tegen Nederland de winnende treffer. De oud-speler van FC Barcelona stond lange tijd te boek als één van de beste middenvelders ooit. Tegenwoordig staat Iniesta onder contract bij Vissel Kobe uit Japan. Echter is Iniesta nog steeds onwijs populair. Dat blijkt wel uit zijn jaarsalaris van 24,9 miljoen euro en een zesde plaats in deze lijst.

Nummer 5: Kylian Mbappé (28,5 miljoen euro)

Kylian Mbappé is bij uitstek één van de beste spitsen ter wereld. De piepjonge Fransman staat op de 5e plaats met een jaarsalaris van 28,5 miljoen euro. Dat komt grotendeels door zijn megacontract bij Paris Saint-Germain. Echter is Mbappé ook geliefd onder bedrijven. Mbappé heeft meerdere megacontracten gesloten met kledingmerken en verdiende dit jaar een bizar hoog salaris. Het is overigens een kwestie van tijd voordat de Fransman de lijst zal gaan aanvoeren.

Nummer 4: Mohamed Salah (29,6 miljoen euro)

Mohamed Salah is wellicht de allerbeste Egyptische voetballer aller tijden. De pijlsnelle vleugelaanvaller is één van de sterspelers bij Liverpool FC. In 2018 mocht Salah een nieuw contract bij de Engelse topclub ondertekenen. Een seizoen eerder was Salah de topscorer van de Premier League geworden, dus het kwam niet geheel als een verrassing. Naast zijn megasalaris bij Liverpool FC mag Salah ook een salaris ontvangen van het kledingmerk Adidas. In 2020 verdiende Salah een bedrag van 29,6 miljoen euro.

Nummer 3: Neymar (80,5 miljoen euro)

Het gat tussen de nummer drie en vier is gigantisch. De Braziliaan Neymar incasseerde in 2020 namelijk ruim 50 miljoen euro meer dan Salah. In 2013 brak Neymar officieel door en werd hij de populairste sportman onder sponsoren. Inderdaad, de aanvaller was populairder dan Messi en Ronaldo. Neymar speelt momenteel voor de Franse topclub Paris Saint-Germain en beschikt over een bizar megacontract bij Nike.

Kijk hier voor de wereldgoals van Neymar.

Nummer 2: Lionel Messi (87,7 miljoen euro)

De Argentijn Lionel Messi is zonder twijfel de grootste voetbalster van de laatste jaren. De kleine aanvaller stond lange tijd op de eerste plaats in de lijst met best betaalde voetballers. Dit jaar moet Messi genoegen nemen met de tweede plaats, wat nog altijd goed is voor 87,7 miljoen euro. Een jaar eerder verdiende de ster ruim 37 miljoen euro minder. Messi krijgt naast een hoog salaris bij FC Barcelona ook inkomsten uit sponsordeals.

Kijk hier voor de wereldgoals van Messi

Nummer 1: Cristiano Ronaldo (88,5 miljoen euro)

Cristiano Ronaldo is in 2020 de best betaalde voetballer ter wereld. De Portugees heeft dit grotendeels te danken aan zijn eigen merken. De voetballer bracht een schoenenmerk, een ondergoedmerk en een koptelefoonmerk uit. Ronaldo heeft miljoenen fans over de hele wereld. Niet gek ook dat al zijn ideeën uitmonden in een succes. Bij Juventus krijgt Ronaldo een salaris van 30 miljoen euro, dat staat dus nog los van zijn eigen bedrijven en sponsordeals. Ronaldo zal zeer binnenkort officieel miljardair zijn, niet slecht voor een voetballer.

Kijk hier voor de wereldgoals van Ronaldo

Gareth Bale ontbreekt op de lijst

Er ontbreken vanzelfsprekend onwijs veel spelers op deze lijst, maar vooral het gemis van Real Madrid voetballers is opvallend te noemen. Gareth Bale was lange tijd een vaste speler in de top 10 best betaalde voetballers, maar de speler uit Wales staat niet meer in de lijst. Dit komt hoogstwaarschijnlijk ook door het feit dat Bale niet meer tot spelen kwamen uit Real Madrid en minder populair werd bij de sponsoren. Daarnaast vertrok Bale naar Tottenham Hotspur.